eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: Nova godina će biti mnogo lakša za rusku ekonomiju nego prošla - Belousov

RT: Nova godina će biti mnogo lakša za rusku ekonomiju nego prošla - Belousov
01.01.2023. god.

Nova godina će biti mnogo lakša za rusku ekonomiju nego 2022., kada je zemlja pogođena neviđenim sankcijama Zapada, rekao je prvi potpredsednik vlade Andrej Belousov.

On je u intervjuu za TV kanal "Rusija 24" rekao da je zemlja uspela da prebrodi čak i najteže periode krize. Uprkos široko rasprostranjenim očekivanjima o prilično ozbiljnom padu, stvarni pad ekonomske aktivnosti pokazao se mnogo manjim od početnih projekcija, primetio je on.

„Verujemo da će 2023., ako se ništa ne desi, prirodno biti mnogo lakša od 2022. godine. Mi tu ne vidimo nikakve fatalne probleme“, naglasio je Belousov.

On je takođe rekao da očekuje da će rast BDP-a zemlje ove godine biti „blizu nule“, iako zvanična prognoza ukazuje na pad od nešto manje od 1%.

„Naravno, ove godine nećemo moći da pokažemo 3% [rasta BDP-a], najverovatnije će biti manji. Mislim da će biti oko nule“, rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Ministarstvo ekonomskog razvoja predviđa pad BDP-a Rusije za 2,9% prošle godine i 0,8% u novoj godini. Centralna banka očekuje da će pad BDP-a za prošlu godinu biti 3,0-3,5% i 1-4% za novu godinu.

Izvor: RT

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.


Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti



  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Global Look Press / Konstantin Kokoshkin / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Savetnici bivšeg američkog predsednika razmatraju kazne za nacije koje žele da trguju nacionalnim valutama, preneo je list


Moskva će preduzeti mere koje služe njenim interesima, izjavio je Dmitrij Peskov

Moskva koristi multilateralne formate van kontrole SAD da bi zaobišla ograničenja, izjavio je ministar spoljnih poslova


Visoki diplomata je izjavio da će EU možda morati da postane „kreativnija“ u pronalaženju novca za Kijev

Nemački kancelar je pojasnio da će profit dobijen od sredstava Moskve u EU biti upotrebljen za naoružavanje Kijeva


Ursula fon der Lajen je prethodno deblokirala preko 10 milijardi evra kako bi obezbedila podršku Budimpešte za pomoć Ukrajini


Ostale novosti iz rubrike »